Jūsų naršyklė tik iš dalies palaiko šių puslapio funkcionalumą. Rekomenduojame naudoti Edge, Chrome, Safari arba Firefox naršykles.

Krepšelis

Išrinktos Metų knygos 2021

Metų knygos rinkimai 2021: laimėtojai

Gegužės 7 d., Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, paskelbti geriausi 2021-ųjų metų literatūros kūriniai.

Šiemet net 2 leidyklos „Aukso žuvys“ knygos buvo išrinktos Metų knygomis.

Kotrynos Zylės „Siela sumuštinių dėžutėje“ laimėjo Paauglių kategorijoje. Knygoje – 10 nelabai šiurpių istorijų, kurias įkvėpė vaikystėje girdėti tėčio pasakojimai ir netikėti susidūrimai su būtybėmis. 

Norberto Černiausko mokslinė studija „1940. Paskutinė Lietuvos vasara“ tapo Metų knyga 2021 Publicistikos ir dokumentikos kategorijoje. Ši knyga – 1940-ųjų birželio dviejų savaičių kaleidoskopas, pašėlusiai įsukantis į to meto Lietuvos ir jos žmonių realijas.

Akcijos „Metų knygos rinkimai“ tikslas – skatinti Lietuvos rašytojus kurti, o leidėjus – leisti kokybišką literatūrą įvairaus amžiaus žmonėms, skatinti įvairaus amžiaus ir skirtingų socialinių grupių gyventojus skaityti, užtikrinti skaitymą skatinančios aplinkos kūrimą ir meniškai vertingos literatūros prieinamumą.

Akciją rengia Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

← Ankstesnis pranešimas Naujesnis pranešimas →