Jūsų naršyklė tik iš dalies palaiko šių puslapio funkcionalumą. Rekomenduojame naudoti Edge, Chrome, Safari arba Firefox naršykles.

Krepšelis

2021 Metų verstinė knyga

Jakob Wegelius Žudiko beždžionė

Balandžio 23-ąją, Pasaulinę knygos dieną, paskelbti Metų verstinės knygos rinkimų rezultatai. 2021 Metų verstine knyga vaikų ir jaunimo literatūros kategorijoje tapo Jakobo Wegeliaus detektyvas vaikams „Žudiko beždžionė“.

Metų verstinės knygos rinkimus rengia Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga. Šių metų grožinės ir negrožinės literatūros ekspertai buvo Vytautas Bikulčius, Lina Buividavičiūtė, Jūratė Čerškutė, Dovilė Kuzminskaitė ir Donatas Puslys. Vaikų ir jaunimo literatūros: Eglė Baliutavičiūtė, Aigustė Vykantė Bartkutė ir Inga Mitunevičiūtė.

Tai jau antrasis knygos laimėjimas. IBBY Geriausių metų knygų vaikams ir paaugliams apdovanojimuose balandžio 1 dieną pagerbta knygos vertėja iš švedų kalbos Raimonda Jonkutė. Jai įteikta Adomo Druktenio premija už reikšmingiausią ir meniškiausią metų vertimą paaugliams.

Jakobo Wegeliuso detektyvas vaikams „Žudiko beždžionė“ priklauso knygų serijai „Keliautojai laiku“, populiarinančiai šiuolaikinių Europos rašytojų kūrinius.

← Ankstesnis pranešimas Naujesnis pranešimas →