Jūsų naršyklė tik iš dalies palaiko šių puslapio funkcionalumą. Rekomenduojame naudoti Edge, Chrome, Safari arba Firefox naršykles.

Krepšelis

Jurga Vilė ir Miglė Anušauskaitė

Jurga Vilė ir Miglė Anušauskaitė

Jurga Vilė

Rašytoja. Baigė prancūzų filologijos studijas Vilniaus universitete, kino ir audiovizualinių medijų studijas Paryžiuje. Dirbo kino aikštelėse, vertėjavo, rašė kultūros leidiniams. 2017 m. pasirodė jos pirmoji knyga „Sibiro haiku“ (iliustruotoja Lina Itagaki), pelniusi daug garbingų įvertinimų ir tarptautinį pripažinimą. Vėliau parašė knygas „Švelnumo fabrikėlis“, „Chameleono sapnai“, „Pulpas ir jo žalia koja“, „Šuo, kuris išeina naktį“, „Kašalotų radijas“, kinematografinę pjesę „Nukritę iš Mėnulio. Sapnas apie Oskarą Milašių ir kitus paukščius“; audioformatu pasirodė „Juoda ranka“.

© Tadas Kazakevičius

Miglė Anušauskaitė

Komiksų autorė, vertėja, judaikos tyrėja. Sukūrė komiksų knygų apie Lietuvos istorines asmenybes, žydų kultūrą ir istoriją, feminizmą: „10 litų“ (bendraautorė Gerda Jord), „Dr. Kvadratas“, „Kas išsigando Šliūpo?“, „Panelė su lape“, „Štetlas“, „Vilniaus Gaonas“, „Žiūrėti ir būti žiūrimai“ (teksto autorė Natalija Arlauskaitė). Verčia iš anglų ir jidiš kalbų, iliustruoja, rašo, skaito detektyvus ir valgo bulves.

Su „Aukso žuvimis“ išleido komiksą Meko sodas“ (2024).

© Matas Šlekys

← Ankstesnis pranešimas Naujesnis pranešimas →