Jūsų naršyklė tik iš dalies palaiko šių puslapio funkcionalumą. Rekomenduojame naudoti Edge, Chrome, Safari arba Firefox naršykles.

Krepšelis

Bernardas Gailius

Bernardas Gailius

Istorikas, publicistas, politikos apžvalgininkas.

Daktaro disertacijoje ir pirmojoje knygoje „Partizanai tada ir šiandien” (2006) nagrinėjo Lietuvos partizanų karą ir jo teisinius, politinius ir kultūrinius padarinius. Nusikaltimų bei žvalgybos istorijai skyrė knygą „Nusikaltimai prie Smetonos“ (2008). 2009-2020 m. dėstė VU Istorijos fakultete kursus apie XX a. Lietuvos istoriją ir partizanų karus.

Nuo 2003 m. bendradarbiauja su kultūros žurnalu „Naujasis Židinys-Aidai“, rašo politinius ir kultūros komentarus Lietuvos radijui, portalams „Delfi“, „15min“, „Bernardinai.lt“. Yra parengęs daugelį apžvalginių ir analitinių straipsnių, literatūros recenzijų, išleidęs esė rinktinę „Teisingas gyvenimas” (2019).

Per visą savo publicistinę ir analitinę karjerą nuosekliai studijavo trilerio žanrą. Trilerio studijas apibendrino knyga Džeimsas Bondas. Mitas ir politika (2017), derinanti literatūros kritikos, idėjų istorijos ir mitologijos prieigas. 

Su „Aukso žuvimis“ išleido trilerius „Kraujo kvapas“ (2022) ir „Agentė“ (2024).

← Ankstesnis pranešimas Naujesnis pranešimas →